Uitzending
NOVA - 15-5-2009

15-5-2009

NOVA

1005 x bekeken | 0 reacties
6
NOVA Politiek: Europa in economische crisis
Europa verkeert in een diepe recessie. Overheden hebben het ene na het andere reddingsplan gepresenteerd en ook in Nederland zijn de cijfers allesbehalve rooskleurig: de Nederlandse economie is in het eerste kwartaal zelfs ongekend sterk gekrompen: 4,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. Het gaat om de grootste krimp na de Tweede Wereldoorlog.

Wat kan beter
Dag na dag is er slecht economisch nieuws, met grote gevolgen voor veel mensen. Overheden pompen miljarden in de markt en verscherpen het toezicht op de financiŽle sector om de economische crisis te bezweren. Maar denken overheden niet te nationaal? En doet Europa wel genoeg. Wat kan beter, wat moet anders? Hoe kan Europa het economische tij keren?

Gasten
In NOVA Politiek vanuit cafť Dudok in Den Haag vanavond een debat met:
Staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken), hij reed vorige week 27 uur lang kriskras door heel Nederland in het kader van de Europese verkiezingen op 4 juni. Journalist Willem Bos, van de organisatie Ander Europa en Ben Noteboom CEO van Randstad, de uitzendorganisatie met veel vestigingen in Europese landen. Ook het publiek debatteert mee. Onder hen drie ondernemers die dagelijks te maken hebben met Europse regelgeving. Waar zien zij kansen en hoe groot zijn de problemen?

Vertrouwen
En verder presenteert NOVA vanavond een speciale Politieke Barometer voor de Europese verkiezingen. Ook onderzocht bureau Synovate voor NOVA het vertrouwen van de Nederlandse burgers in de Europese gemeenschap voor het oplossen van de economische crisis.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 15 mei door de VARA en de NPS. Te gast waren Ben Noteboom, Frans Timmermans en Willem Bos.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee