Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 14-7-2005

14-7-2005

NOVA

804 x bekeken | 0 reacties
6
Terreur
Nederland is niet goed voorbereid op terreuraanslagen. Als er nu een aanslag wordt gepleegd, ontstaat er een flinke chaos bij de hulpdiensten. Er is namelijk onvoldoende geoefend. Dat zeggen de diensten zelf. En dat terwijl premier Balkenende vorige week na de aanslagen in Londen nog zei dat Nederland helemaal op terreur is voorbereid.

Irak
Het is vandaag Onafhankelijkheidsdag in Irak. Het wordt niet gevierd, want het is te gevaarlijk op straat: er worden nog dagelijks aanslagen gepleegd door rebellen. Zoals gisteren op een groep kinderen in Bagdad. Volgens The New York Times zijn er in tien maanden tijd meer dan 8000 mensen gedood. Nova-verslaggever Tom Kleijn doet verslag vanuit Bagdad.

9/11
Veel Amerikanen hebben na de aanslagen van 11 september 2001 hun leven weer opgepakt. Maar in Bagdad worden ze nog elke dag met de gevolgen van 9/11 geconfronteerd. Dat zegt de Amerikaanse schrijver Jonathan Safran Foer. Hij schreef Extreem luid & ongelooflijk dichtbij, het eerste boek over de aanslagen. Nova sprak met de schrijver.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 14 juli door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Twan Huys. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie