Uitzending
NOVA - 13-10-2008

13-10-2008

NOVA

756 x bekeken | 0 reacties
6
Garantstelling
Wereldleiders bezworen dit weekeinde in Washington en Parijs dat ze alles uit de kast zullen halen om te voorkomen dat het financiŽle systeem, waarop de wereldeconomie draait, in elkaar stort: zij zullen garant staan voor de leningen die banken aan elkaar verstrekken. Hun vastberadenheid viel vandaag in goede aarde op de aandelenmarkten in AziŽ en Europa. De AEX-index van de effectenbeurs in Amsterdam noteerde in de middag dik 5 procent hoger op 271,73 punten. Vanuit Washington reageert Age Bakker, Nederlands bewindvoerder bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Icesave
De Nederlandse Icesave-spaarders mogen dan wellicht hun geld tot EUR 100.000,- terugkrijgen, voor de IJslanders zelf ziet het er een stuk somberder uit. NOVA-verslaggever Rudy Bouma peilde de stemming in Reykjavik.

Zundert
Ook de Nederlandse gemeente Zundert heeft drie maanden geleden 2,5 miljoen euro op een spaarrekening bij de omgevallen IJslandse bank Landsbanki gezet. Maar volgens wethouder Cees Meulman (FinanciŽn) is er echter geen reden te geloven dat het geld in gevaar is. NOVA toog naar Zundert.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 13 oktober door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee