Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 13-6-2005

13-6-2005

NOVA

1132 x bekeken | 0 reacties
4
Jacht op de Taliban
NOVA-verslaggever Tom Kleijn en cameraman Joris Hentenaar waren 2,5 week embedded bij een Amerikaanse eenheid die te voet jacht maakt op de Taliban in het uitgestrekte berggebied tussen Afghanistan en Pakistan. Dagen- en nachtenlang liepen ze mee van dorp tot dorp, van deur tot deur. De reportage wordt in twee delen uitgezonden, vandaag en morgen.

Abbie van der Louw
De kinderen van de Amsterdamse stadsnomade Abbie van der Louw zijn vorige week weggehaald bij hun vader. Van der Louw woonde met zijn acht kinderen in een caravan in het Westelijk Havengebied. Zeven kinderen zijn leerplichtig, maar gingen al jaren niet naar school omdat hun vader dat niet nodig vond. Een gesprek met Jolanda Buwalda van Bureau Jeugdzorg.

Traumahelikopters
Traumahelikopters worden bij ernstige ongelukken te weinig ingezet en daarmee worden onnodige risico's gelopen. Dat blijkt uit onderzoek van het traumacentrum in Rotterdam. Het ligt aan de alarmcentrale (CPA), waar niet-medisch personeel de inzet van ambulances en heli's regelt. NOVA ging twee dagen mee met het Rotterdamse traumateam.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 13 juni door de VARA, de NPS en de NOS. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie