Uitzending
NOVA - 12-5-2007

12-5-2007

NOVA

759 x bekeken | 0 reacties
6
Actualiteiten van de NPS en VARA, in samenwerking met NOS-Den Haag vandaag. -Betalen voor een nier? Het tekort aan donoren is zo groot, dat het bieden van financiŽle prikkels om organen te doneren niet meer taboe is. Bijna 1500 patiŽnten wachten op dit moment op een orgaan en jaarlijks sterven er tussen de 100 en 200 onnodig, omdat er geen donororganen zijn. Tegelijkertijd neemt de bereidheid om donor te worden af, zo bleek uit onderzoek deze week. Moeten we, om levens te redden, gaan betalen voor organen? In de studio reageert Erwin Kompanje, medisch ethicus en lid van de donatiecommissie van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. -P.C. Hooftprijs voor Maarten Biesheuvel. Het is de meest prestigieuze literaire prijs van Nederland: de P.C. Hooftprijs van 60.000 euro. Maarten Biesheuvel was dan ook danig onder de indruk toen de prijs hem dit jaar werd toegekend. In zijn verhalenbundels In de bovenkooi, De weg naar het licht en Brommer op zee vermengt Biesheuvel zijn eigen ervaringen, zoals zijn gereformeerde opvoeding en zijn verblijf in een psychiatrische inrichting, met fictie. NOVA sprak met Biesheuvel.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 12 mei door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee