Uitzending
NOVA - 11-3-2008

11-3-2008

NOVA

797 x bekeken | 0 reacties
6
Iran en Wilders
Nederland is in de ban van de film van Geert Wilders, maar is Iran dat ook? NOVA vraagt het vanavond aan de staatssecretaris van Europese Zaken van Iran Dr. Mahdi Safari die Nederland bezoekt. Hij wil graag met de Europese Unie praten over de nucleaire ambities van zijn land. Exclusief in de studio van NOVA.

Vroedvrouwen in Afghanistan
Tot voor kort was het sterftecijfer onder pasgeborenen in Afghanistan het hoogste in de wereld. Door een speciaal ontwikkeld vroedvrouwen-programma, naar Nederlands model, is dat cijfer aanzienlijk verlaagd. NOVA spreekt met Afghaanse moeders en vroedvrouwen. VN-ambassadrice voor vrouwenprojecten Goedele Liekens, reageert in de studio.

Boekenbal in Amsterdam
Ouderdom is dit jaar het thema van de Boekenweek, die traditiegetrouw wordt geopend met het Boekenbal. Heel literair Nederland viert vanavond het jaarlijkse feestje in de Stadsschouwburg van Amsterdam. NOVA vangt zoals altijd de schrijvers op.

Den Haag Vandaag
Na wikken en wegen heeft de Tweede Kamerfractie van de PvdA ingestemd met gratis schoolboeken voor het middelbaar onderwijs. Vanuit Den Haag het laatste nieuws.

Presentatie: Twan Huys en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 11 maart door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Goedele Liekens. De presentatie was in handen van Ferry Mingelen en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee