Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
NOVA - 1-7-2005

1-7-2005

NOVA

1017 x bekeken | 0 reacties
6
Karel Glastra van Loon overleden
Schrijver en journalist Karel Glastra van Loon is op 42-jarige leeftijd overleden. Glastra van Loon brak in 1999 door met De Passievrucht. Voor die roman, later verfilmd, kreeg hij de Generale Bank Literatuurprijs. De succesvolle schrijver leed aan een hersentumor. Eind maart had hij juist de draad weer een beetje opgepakt, nadat hij een operatie, chemokuren, bestralingen en alternatieve behandelingen had ondergaan.

Live 8
Het mega-evenement Live 8 dat zaterdag wordt gehouden, belooft een gebeurtenis van superlatieven te worden. Ongeveer 85 procent van de wereldbevolking kan de concerten in Tokio, Moskou, Berlijn, Parijs, Rome, Londen, Cornwall, Johannesburg, Philadelphia en Barrie (Canada) volgen. Nova doet verslag van de voorbereidingen in Londen.

Verdonk niet welkom
De Surinaamse gemeenschap in Amsterdam is boos over de komst van minister Verdonk van Integratie en Vreemdelingenzaken naar de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van de slavernij. Ze menen dat het totaal niet gepast is dat de minister met haar huidige beleid een praatje komt houden over de gevoelige geschiedenis van het slavernij-verleden. Nova vergezelde de minister bij haar bezoek.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 1 juli door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee