Uitzending
Nieuwsuur - 9-10-2019

9-10-2019

Nieuwsuur

410 x bekeken | 0 reacties
7
Twee doden bij aanslag Duitsland
In de Duitse stad Halle zijn op straat zeker twee mensen doodgeschoten. Er werd geschoten op twee plekken: voor een synagoge en een nabijgelegen dŲner-zaak. De politie spreek over meerdere schutters. Er is een aanhouding verricht. Het laatste nieuws.

Op weg naar een nieuw onderwijscurriculum
In de aanloop naar een curriculum, dat de basis moet vormen voor nieuwe kerndoelen in het onderwijs, kijken we wat de voorstellen en discussies tot nu hebben opgeleverd. Afgelopen mei hebben teams van leraren en schoolleiders hun voorstellen gepresenteerd voor het nieuwe curriculum. We bezoeken een vmbo-school die aangesteld is als ontwikkelschool. Daar praten we met de directeur over de voorstellen die in zijn school worden getoetst en ook met leerlingen over wat zij missen in hun onderwijs.

IndonesiŽ gaat nieuwe hoofdstad bouwen
Jakarta is ooit door de Nederlanders aangewezen als de hoofdstad van IndonesiŽ, maar kampt met te veel problemen, vindt de regering. De inschrijvingen voor een ontwerp van een nieuwe hoofdstad zijn inmiddels geopend. Al vůůr het einde van het jaar moeten de winnaars bekend zijn. De nieuwe hoofdstad moet volgens het ministerie de 'nationale identiteit' van IndonesiŽ weerspiegelen. En het moet een 'slimme, moderne stad' worden 'die aan internationale standaarden voldoet', met oog voor duurzaamheid. Een reportage.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 9 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie