Uitzending
Nieuwsuur - 8-10-2019

8-10-2019

Nieuwsuur

434 x bekeken | 0 reacties
6
Overleg over een nieuw migratie-akkoord
Migranten die aankomen in Malta of ItaliŽ worden voortaan na uiterlijk vier weken opgenomen door andere EU-landen. Dat is de kern van afspraken die de ministers van Frankrijk, Duitsland, ItaliŽ en Malta eerder hebben gemaakt. Gaan andere EU-landen meedoen? Wat doet Nederland? Een reportage uit ItaliŽ, waar ze sceptisch zijn over het nieuwe akkoord, en we spreken met EU-correspondent Sander van Hoorn.

Op welk punt wordt gamen gokken?
Het aantal gameverslaafden dat zich laat behandelen is de afgelopen jaren flink toegenomen. Verslavingsdeskundigen waarschuwen bovendien voor de impact van gokelementen in games. Wanneer stopt gamen en begint gokken? Een reportage.

Wat wil Trump in SyriŽ?
Gisteren kondigde het Witte Huis aan alle Amerikaanse troepen terug te trekken uit het noorden van SyriŽ en Turkije er de vrije hand te geven bij een operatie tegen de Koerden. Maar na weerstand uit zijn eigen partij leek president Donald Trump weer iets terug te krabbelen. Zo dreigde hij de Turkse economie te vernietigen als het land iets doet wat hij, in zijn 'grote en ongeŽvenaarde wijsheid', als verboden terrein beschouwt. Hoe gaat het nu verder in SyriŽ? Amerika-correspondent Arjen van der Horst is te gast.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Sander van Hoorn te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 8 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie