Uitzending
Nieuwsuur - 30-4-2018

30-4-2018

Nieuwsuur

746 x bekeken | 0 reacties
6
Buschauffeurs leggen twee dagen het werk neer
Het streekvervoer ligt twee dagen vrijwel plat door een staking. Dat betekent dat er nauwelijks streekbussen rijden. Ook treinen van regionale vervoerders, waaronder Arriva, en stadsbussen in enkele steden staan stil. De ov-staking is een initiatief van de bonden. Die onderhandelen sinds oktober vorig jaar met de werkgevers over onderwerpen als de werkdruk, plaspauzes en loonsverhoging.

Jemen: al drie jaar bloedige oorlog
Al drie jaar lang woedt een bloedige oorlog tussen de Houthi-rebellen in het noorden van Jemen en het Jemenitische leger met hulp van de coalitie in het zuiden. Daarbij zijn inmiddels ruim 10.000 mensen om het leven gekomen. De oorlog heeft ook een gigantische humanitaire crisis tot gevolg. Ruim 2 miljoen mensen zijn in eigen land op de vlucht geslagen voor het geweld en 11 miljoen kinderen hebben acute hulp nodig. Het is een oorlog die slecht in beeld komt, doordat journalisten het land bijna niet binnen komen. Correspondent Marcel van der Steen maakte voor Nieuwsuur een reportage vanuit het land.

Marcel van der Steen deed in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Twan Huys. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 30 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie