Uitzending
Nieuwsuur - 1-5-2018

1-5-2018

Nieuwsuur

644 x bekeken | 0 reacties
6
Heeft #MeToo verandering gebracht in Frankrijk?
De #MeToo-beweging begon in Amerika, maar kreeg wereldwijd navolging. Miljoenen mensen deden hun verhaal en veel mannen werden beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Hoe staan we er nu voor, ruim een half jaar nadat #MeToo een vlucht nam? We nemen een kijkje in de VS, Frankrijk, India en Zweden. Dit keer een verslag vanuit Frankrijk, waar #MeToo een tegenbeweging op gang heeft gebracht. Volgens een groep vrouwen brengt #MeToo de vrijheid in gevaar om normaal met elkaar om te kunnen gaan. Een reportage van correspondent Frank Renout.

Netanyahu: dit bewijst dat Iran nog kernwapenprogramma heeft
Israël zegt dat het bewijzen heeft waaruit blijkt dat Iran een kernwapenprogramma had en nog steeds heeft. Iran heeft het bestaan van zo'n programma altijd glashard ontkend. 'Iran liegt', zei premier Netanyahu gisteren op een speciaal bijeengeroepen persconferentie. Wat is er aan de hand, en zit hier iets achter? We praten erover met correspondent Ankie Rechess vanuit Tel Aviv.

Ankie Rechess deed in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Twan Huys. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 1 mei door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie