Uitzending
Nieuwsuur - 29-11-2017

29-11-2017

Nieuwsuur

1134 x bekeken | 0 reacties
6
Betere screening homoseksuele asielzoekers Freefight hooligans bij steeds meer profclubs
Op internet circuleren filmpjes van hooligans die elkaar te lijf gaan. Op afspraak, midden in het bos of op een afgelegen industrieterrein. Het antwoord op wie er bij deze zogenoemde 'freefights' betrokken zijn en hoe vaak de gevechten plaatsvinden.

Welke afspraken maakt de EU met West-Afrika?
Europese en Afrikaanse leiders praten vandaag en morgen op de EU-Afrika-top in Ivoorkust over migratie. Wat staat er op de agenda van de Afrikaanse landen? We praten erover met minister Halbe Zijlstra en correspondent Bram Vermeulen.

Wat wordt het lot van Julio Poch?
De Nederlands-Argentijnse piloot Julio Poch hoort vandaag of hij wordt veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij wordt ervan verdacht dat hij politieke tegenstanders van dictator Videla in zee heeft gegooid. We spreken correspondent Marc Bessems.

Betere screening homoseksuele asielzoekers
De Tweede Kamer wil dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) homoseksuele asielzoekers beter gaat screenen. Nu zouden er te vaak homo's worden afgewezen, terwijl ze wel degelijk in aanmerking komen voor asiel.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke, Twan Huys en Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 29 november door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie