Uitzending
Nieuwsuur - 28-5-2020

28-5-2020

Nieuwsuur

229 x bekeken | 0 reacties
6
Terug naar kantoor
Veel mensen hebben de afgelopen tijd ongevraagd ervaring opgedaan met thuiswerken. Sommigen willen nooit meer anders, anderen kunnen niet wachten terug te keren op kantoor of in de fabriek. Met looplijnen op de vloer en richtlijnen in het hoofd. Wat mag een werkgever van je vragen, en welke rechten heb je als werknemer nu de intelligente lockdown langzaam wordt versoepeld?

Debat over nieuw steunpakket
De Tweede Kamer debatteert over het tweede steunpakket voor bedrijven in coronatijd. Vooral over het verdwijnen van de ontslagboete was veel discussie, al blijft die bestaan voor massaontslagen, zo melden Haagse bronnen aan de NOS. Duiding krijgen we van Arjan Noorlander.

Is Zweden toch geen goed corona-voorbeeld?
De horeca bleef er open en de voetbaltraining ging er gewoon door. Ook de meeste scholen sloten in dit land niet hun deuren. Zweden heeft een vrij losse aanpak gekozen bij de bestrijding van het coronavirus. Staatsepidemioloog Anders Tegnell is de architect van de Zweedse aanpak en is verworden tot een cultheld wiens hoofd op stickers en t-shirts door het hele land terug is te zien. Maar Tegnells autoriteit begint af te brokkelen vanwege hoge sterftecijfers onder ouderen en een mislukte poging om groepsimmuniteit te bereiken. Nieuwsuur sprak hem in Stockholm

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 28 mei door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie