Uitzending
Nieuwsuur - 26-5-2020

26-5-2020

Nieuwsuur

250 x bekeken | 0 reacties
6
Bouterse op verlies bij verkiezingen Suriname
Bij de parlementsverkiezingen in Suriname lijkt de partij van president Desi Bouterse aan de verliezende hand. Oppositiepartij VHP van Chan Santokhi staat er volgens de eerste prognoses goed voor. Nog lang niet alle stemmen zijn geteld, maar de partijen lijken nu al vooruit te lopen op de uitslag. Wij spreken over de verkiezingen met Steven Coutinho, de directeur van de grootste commerciŽle bank van Suriname.

Meerderheid steunt mondkapjes in ov
Vanaf 1 juni moeten we in de trein, bus, metro of tram verplicht een mondkapje dragen. Deze maatregel die verdere verspreiding van het coronavirus moet voorkomen, krijgt steun van de meerderheid van de bevolking: zes op de tien Nederlanders vinden de aanpak zinvol. Dat blijkt uit een onderzoek van Ipsos in samenwerking met Nieuwsuur. Als een trein of bus te vol zit, moeten mensen die een niet-noodzakelijke reis maken eruit, vindt een ruime meerderheid. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Met handhavers en medewerkers kijken we vooruit naar volgende week.

Amerika brengt weer mensen de ruimte in
Morgen brengt het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX van Elon Musk voor het eerst twee astronauten de ruimte in, met behulp van een ruimtecapsule. Sinds het stopzetten van het spaceshuttleprogramma in 2011 is Amerika daar niet meer op eigen kracht in geslaagd. Is dit het startschot van een nieuw tijdperk in de ruimtevaart met een grotere rol voor commerciŽle ruimteorganisaties? We spreken onze eigen astronaut Andrť Kuipers.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Andrť Kuipers te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 26 mei door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie