Uitzending
Nieuwsuur - 26-6-2020

26-6-2020

Nieuwsuur

150 x bekeken | 0 reacties
6
CDA in lijsttrekkersstrijd beland
Vanmiddag maakte het partijbestuur van het CDA bekend wie er voorgedragen worden voor de lijsttrekkersverkiezing. Vier kandidaten hebben zich voor de functie gemeld: minister Hugo de Jonge, staatssecretaris Mona Keijzer en Kamerleden Martijn van Helvert en Pieter Omtzigt. Alle vier hebben een andere inhoudelijke koers. Wat zijn hun kansen en welke kant zal het CDA opgaan? We vragen het politiek duider Arjan Noorlander.

Polen kiest een nieuwe president
Komende zondag zijn er presidentsverkiezingen in Polen. Onze Europa-correspondent Saskia Dekkers volgt de veelbelovende nieuwe kandidaat Rafal Trzaskowski, die nu burgemeester van Warschau is en lid van de oppositiepartij. Wat betekent zijn eventuele verkiezing voor Polen en voor de verhouding tussen Polen en de EU? En welke impact heeft corona op de verkiezingsstrijd?

Saskia Dekkers deed in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 26 juni door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie