Uitzending
Nieuwsuur - 25-6-2020

25-6-2020

Nieuwsuur

215 x bekeken | 0 reacties
6
MoskeeŽn beÔnvloed vanuit onvrije landen
De parlementaire ondervragingscommissie die na onderzoek van Nieuwsuur en NRC werd opgezet om vast te stellen of er invloed wordt gekocht in moskeeŽn en moskeescholen in Nederland door 'onvrije' landen, stelt vandaag dat dit het geval is. De buitenlandse geldschieters oefenen invloed uit door imams op te leiden en te betalen. Die imams dragen fundamentalistische boodschappen uit die de kernwaarden van onze samenleving afwijzen, aldus de commissie. De omvang van de geldstromen is volgens de commissie moeilijk vast te stellen, maar het gaat in ieder geval om miljoenen. Het kabinet zei in februari al, na de verhoren door de commissie, een verbod te willen op buitenlandse financiering uit onvrije landen. Wat moet er verder gebeuren? We bespreken de conclusies van de commissie vanavond met voorzitter Michel Rog (CDA).

Veel mis bij handel in honden
Wij kopen jaarlijks zo'n 150.000 honden. Zeker sinds de coronacrisis wil plotseling iedereen een hond. Om aan die enorme vraag te voldoen worden er zo'n 70.000 honden uit het buitenland geÔmporteerd, vaak uit illegale fokkerijen in het Oostblok. Dierenartsen waarschuwen voor ziektes en ernstige afwijkingen.

Plan om achterstanden rechtspraak weg te werken
Vanwege het coronavirus sloten rechtbanken dit voorjaar hun deuren. Duizenden rechtszaken bleven liggen. Gerrit van der Burg, de baas van het Openbaar Ministerie, komt vertellen wat het plan is om de enorme achterstanden weg te werken.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 25 juni door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie