Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Nieuwsuur - 25-3-2011

25-3-2011

Nieuwsuur

820 x bekeken | 0 reacties
6
Zwarte pieten tusen Hillen en marine
Volgens de marine schuift minister Hans Hillen van Defensie de schuld af voor de mislukte evacuatie in LibiŽ. De Hr. Ms. Tromp zou hebben nagelaten te bellen naar de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) waardoor het verzoek om een dreigingsanalyse niet werd opgemerkt, schrijft Hillen vandaag in een brief. De marine is zeer verontwaardigd.

Kritiek op 'krijgsheer' Sarkozy
Franse straaljagers voerden de eerste aanvallen uit op de tanks van Kadhafi. President Sarkozy erkende als eerste de regering van de opstandelingen. Maar niet iedereen in Frankrijk is enthousiast over de Franse militaire interventie in LibiŽ. President Sarkozy is allesbehalve populair en probeert volgens critici met buitenlandse politiek zijn imago in het binnenland op te poetsen.

Verhoogde straling in Japanse reactor
Bij reactor drie van de kerncentrale Fukushima is een sterk verhoogde straling gemeten. Hoe dat komt, is nog niet duidelijk. Er zou volgens het Japanse atoomagentschap geen breuk zijn ontstaan in het reactorvat. Maar wat is de oorzaak dan? Kernfisicus en Kamerlid Diederik Samsom schetst de mogelijke scenario's.

Presentatie: MariŽlle Tweebeeke, Rik van de Westelaken, Henry Schut.

Deze uitzending van het programma Nieuwsuur is uitgezonden op vrijdag 25 maart door de NOS. Te gast was Diederik Samsom. De presentatie was in handen van Henry Schut, MariŽlle Tweebeeke en Rik van de Westelaken. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie