Uitzending
Nieuwsuur - 23-4-2011

23-4-2011

Nieuwsuur

876 x bekeken | 0 reacties
6
Wel ingrijpen in LibiŽ, maar niet in SyriŽ
Bij de herdenking van de ruim honderd slachtoffers die gisteren in SyriŽ vielen tijdens een enorme demonstratie, is weer geschoten. Vermoedelijk kwamen vier mensen om. Twee parlementariŽrs zijn opgestapt uit protest tegen het geweld. Hoe komt het dat het Westen in LibiŽ ingrijpt, terwijl er nauwelijks gereageerd wordt op de situatie in SyriŽ? Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks reageert in de studio.

Obama bezuinigt op sociale voorzieningen
De Amerikaanse president Barack Obama maakte afgelopen week bekend stevig te willen bezuinigen op gezondheidszorg en sociale voorzieningen. De maatregelen maken deel uit van een ongekend groot bezuinigingspakket van vier biljoen dollar. Obama wil zo het begrotingstekort in 2015 terugdringen met 2,5 procent van het bruto nationaal prodect.

Eva Braun, dom blondje of vertrouweling?
Vorig jaar verscheen in Duitsland de biografie over Eva Braun, de vriendin van Adolf Hitler. De biografie, geschreven door Heike GŲrtemaker, is nu in het Nederlands vertaald onder de titel Eva Braun, leven met Hitler.

Presentatie: MariŽlle Tweebeeke, Herman van der Zandt.

Deze uitzending van het programma Nieuwsuur is uitgezonden op zaterdag 23 april door de NOS. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Herman van der Zandt.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie