Uitzending
Nieuwsuur - 16-5-2020

16-5-2020

Nieuwsuur

164 x bekeken | 0 reacties
7
Het politieke lot van Bolsonaro
BraziliŽ is op dit moment in Zuid-Amerika het zwaarst getroffen. Vandaag meldt het land opnieuw een recordaantal besmettingen. Te midden van die enorme uitbraak stapte gisteren de minister van Volksgezondheid op, de tweede bewindspersoon die binnen een maand het veld ruimt na een meningsverschil met president Jair Bolsonaro. Hoe gaat het met zijn aanhangers?

Bouwen in het Groene Hart?
Vlak voor de coronacrisis zat Nederland nog midden in een stikstofcrisis. En die crisis belemmerde onder andere de woningbouw. Er is op dit moment een tekort van ruim 300.000 woningen en de verwachting is dat dat tekort de komende dertig jaar oploopt naar anderhalf miljoen. Los daarvan is er een tekort aan ruimte voor nieuwe huizen. Daarom neemt de druk van lokale bestuurders toe om te bouwen in gebieden waar dat tot voor kort ondenkbaar was. Zelfs in het heilige Groene Hart.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zaterdag 16 mei door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie