Uitzending
Nieuwsuur - 12-5-2020

12-5-2020

Nieuwsuur

1434 x bekeken | 0 reacties
7
Griekenland en Portugal snakken naar toeristen, maar wat kan er weer?
Door de coronacrisis is het toerisme wereldwijd compleet plat komen te liggen. De Europese Commissie komt morgen met richtlijnen die het vakantieverkeer binnen Europa weer een beetje op gang moeten brengen. Vooral Zuid-Europese landen die voor hun economie grotendeels afhankelijk zijn van toerisme, staan te springen om zo'n plan. Dat geldt ook voor Griekenland en Portugal, de twee landen waar we op inzoomen. Ze hebben de coronacrisis opvallend goed weten te doorstaan, maar staan nu voor de uitdaging het toerisme naar eigen land weer tot leven te laten komen.

Hoge- versus lage temperatuur warmtenetten
Nieuwbouwhuizen aansluiten op warmtenetten met hoge temperatuur: veel gemeenten doen het, maar experts noemen het onverstandig. Nieuwbouwhuizen zijn juist goed ge´soleerd en hebben nauwelijks zo'n hoge temperatuur warmte nodig. Dit in tegenstelling tot oudere huizen.

Vrees voor schrappen ontslagboete
Bedrijven die via de regeling Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) tot 90% van de salarissom vergoed kunnen krijgen, moeten nu nog een boete betalen als zij toch personeel ontslaan. In het tweede steunpakket schrapt het kabinet deze boete. Vakbond FNV is bang dat dit leidt tot een ontslaggolf. De minister is juist bang dat bedrijven omvallen als zij personeel moeten blijven doorbetalen dat ze op termijn niet meer nodig hebben. Te gast is econoom Mathijs Bouman.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Mathijs Bouman te gast. De presentatie was in handen van MariŰlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 12 mei door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Nieuwsuur - Het NOS-slotdebat 2017 terugkijken

    Het NOS-slotdebat 2017 terugkijken

    15-3-2017

    Griekenland en Portugal snakken naar toeristen, maar wat kan er weer? Door de coronacrisis is het toerisme wereldwijd compleet plat komen te liggen. De Europese Commissie komt morgen met richtlijnen die het…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten