Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Nieuwsuur - 1-9-2011

1-9-2011

Nieuwsuur

1279 x bekeken | 0 reacties
6
Libische tegoeden opgeheven
Op het paleis van de Franse president Sarkozy is vandaag de topconferentie 'Vrienden van LibiŽ'. De Europese Unie heft vanaf morgen de sancties tegen het land voor een deel op. Ook Nederland zal 2 miljard dollar (1,4 miljard euro) aan bevroren Libische tegoeden beschikbaar stellen voor de Nationale Overgangsraad in LibiŽ. Het laatste nieuws uit Parijs.

Defensie moet schepen beschermen
De commissie De Wijkerslooth vindt dat Defensie koopvaardijschepen beter moet beschermen tegen Somalische piraten. Als het ministerie daarvoor zelf niet genoeg capaciteit heeft, kan het personeel van particuliere bedrijven inzetten dat dan tijdelijk de status van militair krijgt. De reders mogen zelf geen bewapende beveiligers inschakelen. Te gast is minister Hans Hillen. Hij reageert op het advies van de commissie De Wijkerslooth.

De werkelijkheid van Ter Apel
De bedoeling is dat 700 illegale asielzoekers die wachten op uitzetting, maar korte tijd in de Vrijheids Beperkende Locatie Ter Apel verblijven, maar de praktijk is heel anders. En dat geldt niet alleen voor volwassenen. Dat ontdekte Nieuwsuur.

Sportblok:
Atletiek: aandacht voor het WK in Daegu, Zuid-Korea.
Wielrennen: samenvatting van de twaalfde etappe van de Vuelta van Ponteareas naar Pontevedra.
Voetbal: aandacht voor de training van Oranje in voorbereiding op de EK kwalificatiewedstrijd tegen San Marino op 2 september.
Roeien: aandacht voor het WK in het Sloveense Bled.
Aandacht voor het overige sportnieuws.

Presentatie: Joost Karhof, Jeroen Overbeek, Tom Egbers.

Deze uitzending van het programma Nieuwsuur is uitgezonden op donderdag 1 september door de NOS. Te gast was Hans Hillen. De presentatie was in handen van Tom Egbers, Jeroen Overbeek en Joost Karhof. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie