Uitzending
Netwerk - 2-6-2010

2-6-2010

Netwerk

967 x bekeken | 0 reacties
8
Crisis in het CDA
De leiding van het Christen Democratisch Appèl (CDA) ziet in dat het CDA de verkiezingen niet meer zal winnen. Wat is er aan de hand binnen het CDA? En wie wordt nu de opvolger van Balkenende? Een verslag van de campagnedag in Zeeland. Verder een gesprek met Paul Jansen, parlementair redacteur van de Telegraaf.

Op blind date met Emile Roemer
Emile Roemer van de SP is vandaag aan de beurt in de serie Blind Date. Hierbij worden lijsttrekkers door Netwerk het land ingenomen, zonder dat zij van te voren weten wie ze gaan ontmoeten. Femke Halsema, Alexander Pechtold, Marianne Thieme en Rita Verdonk gingen hem voor. Zo stond Alexander Pechtold in de supermarkt en ging Marianne Thieme mee op een vissersboot. Ook Emile Roemer gaat de boer op, wat hij tijdens zijn date gaat doen blijft nog even geheim.

Geluidsoverlast bedreigt vissen
Vissen die in de zee leven hebben in toenemende mate last van geluid dat mensen op de oceanen veroorzaken. Dat blijkt uit onderzoek door wetenschappers van de Universiteit Leiden. Het boren naar olie en gas, het toenemende scheepvaartverkeer, het gebruik van sonar: vissen kunnen zich daardoor minder goed voortplanten, slechter communiceren en zich niet goed beschermen tegen roofdieren.

Presentatie: Ghislaine Plag.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 2 juni door de EO en de NCRV. Te gast waren Emile Roemer en Paul Jansen. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!