Uitzending
Netwerk - 18-9-2009

18-9-2009

Netwerk

949 x bekeken | 0 reacties
5
Corrigerende tik mag dat?
Door de Amersfoortse predikant Gertjan Goldschmeding laait de discussie weer op: de corrigerende tik mag dat?
Netwerk deed onderzoek. Hoe denkt Nederland er eigenlijk over? Gebruiken ouders nog wel eens de corrigerende tik, ondanks dat het tegenwoordig verboden is bij wet?

Goed ge´ntegreerd en toch uitgezet
'Hevien hoort hier!' Onder deze leus voert de Rotterdamse basisschool de Schalm samen met Defence for Children volgende week actie voor de elfjarige Hevien. Samen met haar broertje, zusje en ouders dreigt Hevien uitgezet te worden naar SyriŰ. Ze is daar nog nooit geweest, dus ze kent daar niemand en spreekt ook de taal niet. Hevien is geboren in Dokkum. Ze is volledig ge´ntegreerd hier in Nederland en hoort dus hier thuis. In SyriŰ loopt ze als westers meisje gevaar. Uitzetting zou volgens de medeleerlingen en Defence for Children in strijd zijn met de kinderrechten. Een portret van de elfjarige Hevien.

Koningshuis moet ook bezuinigen
Ruim driekwart van de Nederlanders vindt dat het koningshuis in crisistijden ook moet bezuinigen. Dit blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. In de uitzending reageren journalist Philip Dr÷ge en Tweede Kamerlid voor de SP Ronald van Raak.

Presentatie: Ghislaine Plag.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 18 september door de EO en de NCRV. Te gast was Ronald van Raak. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!