Uitzending
Netwerk - 18-8-2009

18-8-2009

Netwerk

1457 x bekeken | 0 reacties
7
Directeur adoptieorganisatie stapt op na intimidatie Justitie
Ina Hut stapt op als directeur van de adoptieorganisatie Wereldkinderen. Belangrijke reden voor haar vertrek is intimidatie door het ministerie van Justitie. Ambtenaren van het ministerie voerden volgens Hut druk uit op de organisatie om onderzoek naar misstanden bij adopties uit China te staken. Een onthullend interview met Ina Hut.

Ted Haggard: het leven na een seks- en drugsschandaal
Hij was een van Amerika's meest bekende dominees en een groot voorvechter van christelijke familiewaarden. Maar een seks- en drugsschandaal maakt een einde aan de positie van Ted Haggard. In november 2006 blijkt dat Haggard een relatie heeft met een mannelijke prostituee en ook nog drugs van hem kocht. De documentaire De beproeving van Ted Haggard.

Rotterdam ontslaat Tariq Ramadan
Moslimfilosoof Tariq Ramadan heeft volgens het Rotterdamse stadsbestuur zijn geloofwaardigheid als integratieadviseur verloren en verbreekt de banden met de moslimfilosoof.

Zaak tegen Shin Beth in Nederland
De Palestijn Chalid Al Shami vond na zijn foltering door de IsraŽlische veiligheiddienst Shin Beth bij de rechtbank in IsraŽl geen gehoor. Mensenrechtenadvocaat Liesbeth Zegveld neemt het nu voor hem op. De IsraŽlier Ami Ayalon, in die periode hoofd van de IsraŽlische geheime dienst, is volgens haar verantwoordelijk en Nederland moet hem vervolgen.

Moslimschool mogelijk dicht
De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher van Onderwijs wil een islamitische basisschool in Amsterdam mogelijk sluiten. Uit een brief van een oud-lerares van de school zou blijken dat in de onderwijsinstelling geen ruimte is voor andere culturen. Ook de Inspectie heeft laten weten dat de signalen waar de ex-lerares mee naar buiten is getreden, bekend zijn.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op dinsdag 18 augustus door de EO en de NCRV. Te gast was Liesbeth Zegveld.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee