Uitzending
Netwerk - 11-6-2010

11-6-2010

Netwerk

861 x bekeken | 0 reacties
8
Had het CDA het beter kunnen weten?
Het CDA heeft enorm veel stemmen verloren bij de Kamerverkiezingen en komt uit op 21 zetels. Ook in Brabant en Limburg, van oudsher CDA-provincies, is de partij een groot aantal kiezers kwijt geraakt. Er heerst onvrede bij de achterban. Een aantal Brabantse CDA'ers pleit voor meer transparantie en democratie binnen de partij; en dus ook bij de keuze van een lijsttrekker. Iets wat de commissie Gardeniers al in 1994 had geadviseerd nadat het CDA een historisch verlies had geleden.

Oranjekoorts slaat toe - maar wat zijn bijeffecten van zo'n voetbalpotje?
Overal in ons land zal maandagmiddag naar de eerste WK-wedstrijd van het Nederlands elftal worden gekeken. Maar kijken via mobiel internet zal door de massale toeloop wel eens problematisch kunnen zijn. Ook 'verliest' het bedrijfsleven 75 tot 150 miljoen euro omdat de wedstrijd midden op de dag valt. Een reportage over de bijeffecten van een voetbalpotje.

Zwermen vogels zorgen voor problemen vliegverkeer
Dat zwermen vogels voor grote problemen rond Schiphol kunnen zorgen, werd weer duidelijk toen deze week een toestel van Royal Air Maroc na de start vlam vatte. Het vliegtuig was in botsing gekomen met ganzen. In een jaar tijd is het aantal botsingen tussen vogels en vliegtuigen bijna verdubbeld. Netwerk kijkt naar oorzaak en oplossingen voor dit probleem.

Presentatie: Ghislaine Plag.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 11 juni door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!