Uitzending
Moraalridders - Francisco van Jole, Hannie van Leeuwen, Lenie 't Hart

Francisco van Jole, Hannie van Leeuwen, Lenie 't Hart

Moraalridders

2-3-2011

| 1505 x bekeken | 0 reacties
7
In Moraalridders Joop.nl-hoofdredacteur Francisco van Jole, CDA-coryfee Hannie van Leeuwen en zeehondencreche-houdster Lenie 't Hart.

Francisco van Jole
Mag je Wilders afbeelden als nazi en kampcommandant? Het gebeurde in een spotprent op de Vara-website Joop.nl. Eindredacteur Francisco van Jole begreep de 'boosheid' van de tekenaar wel en bood hem een podium.
Maar na forse bedreigingen en veel kritiek van o.a. zijn VARA-collega's Paul Witteman ("stompzinnig") en Paul de Leeuw ("walgelijke tekening") haalde van Jole de cartoon toch weer van de site.

Hannie van Leeuwen
CDA prominent Hannie van Leeuwen geeft haar eerste reactie op de verkiezingsuitslag waar het voortbestaan van het kabinet Rutte mede van afhangt. Hoewel ze fel tegenstander is van dit kabinet, besloot ze toch om campagne te voeren voor haar CDA.

Hoe ging de 85-jarige CDA’er om met dit splijtende dillemma en hoopt ze werkelijk dat ze dit kabinet aan een meerderheid helpt?

Lenie 't Hart
Lenie 't Hart, het boegbeeld van de zeehondenopvang in Pieterburen, stopt met haar dagelijkse werkzaamheden. De 69-jarige 't Hart begon veertig jaar geleden met het opvangen van zeehonden. Dat zal ze blijven doen 'tot haar dood', maar per september moet er wel een opvolger zijn voor haar. Lenie 't Hart blijft vrijwilliger en ambassadeur voor de zeehondenchreche, want zegt Lenie: "Ik heb nog veel om voor te vechten".
Vanavond in Moraalridders vertelt ze over haar grote passie voor zeehonden, haar visie op het natuurbeleid en hoe ze na haar zeventigste verjaardag nog betrokken zal zijn bij de zeehondenopvang.

Deze uitzending van het programma Moraalridders met de titel Francisco van Jole, Hannie van Leeuwen, Lenie 't Hart is uitgezonden op woensdag 2 maart door de EO. Te gast waren Lenie 't Hart, Francisco van Jole en Hannie van Leeuwen. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie