Uitzending
Moraalridders - Margriet Marbus, Bram Bakker, Wim Kortenoeven

Margriet Marbus, Bram Bakker, Wim Kortenoeven

Moraalridders

9-2-2011

| 3150 x bekeken | 0 reacties
8
In Moraalridders: Psychiater Bram Bakker, PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven en freelance-journaliste Margriet Marbus die een jaar geleden radicaal stopte met alcohol drinken.

Margriet Marbus
Freelance-journaliste Margriet Marbus was haar hele leven gewend iedere dag flink wat alcohol te drinken. "Een wijntje bij het koken, bij het eten, na het eten, 's avonds nog eentje, twee...Een fles per dag was allang geen uitzondering meer." Wijn stond in haar drukke leven voor 'gezelligheid', en 'ontspanning'.
Op 1 januari 2010 stopte ze echter radicaal met drinken. "Altijd maar flessen wijn in huis, 's morgens moeilijk uit bed kunnen komen." Margriet begon zich af te vragen waar het allemaal voor nodig was. Inmiddels is ze fel tegenstander van het gebruik van alcohol. Ze vindt het zelfs walgelijk dat mensen zo vaak en zo veel drinken. Vanavond in Moraalridders vertelt ze het verhaal waarom ze zoveel dronk en waarom steeds meer vrouwen hulp zoeken.

Bram Bakker
De Italiaanse wielrenner in Nederlandse dienst Ricardo Ricco werd begin deze week in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Hij zou geprobeerd hebben bij zichzelf een zak bedorven bloed in te spuiten. Eerder werd Ricco in 2008 ook al betrapt op doping. Hoe komt iemand er toe om twee keer zo enorm in de fout te gaan? En waarom wilde Ricco daar ver gaan, dat hij er bijna aan overleed? Vanavond in Moraalridders: psychiater Bram Bakker "Topsporters zoeken per definitie de grens op. En gaan er dan over," aldus Bakker.

Wim Kortenoeven
Sinds de terechtstelling van de Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami is de relatie tussen Nederland en Iran flink bekoeld. Volgens PVV-kamerlid Wim Kortenoeven moet de Iraanse ambassadeur Nederland uitgeschopt worden. Maar helpt deze opstelling de Nederlanders die nog vast zitten in Iran?

Deze uitzending van het programma Moraalridders met de titel Margriet Marbus, Bram Bakker, Wim Kortenoeven is uitgezonden op woensdag 9 februari door de EO. Te gast was Bram Bakker. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie