Uitzending
Metropolis - Taxi!

Taxi!

Metropolis

2-5-2008

| 1079 x bekeken | 0 reacties
6
Taxichauffeurs zijn de ogen en oren van elke stad en dus legde Metropolis wereldwijd haar oor te luister terwijl de taximeter liep. Onze Italiaanse correspondent leert dat je achterwaarts de stad in moet rijden om de tolpoort te misleiden. Onze Afrikaanse correspondenten leggen de verhalen vast van vrouwelijke taxichauffeurs in Egypte en Zambia. En ondertussen klinkt in de Chinese taxi van Mr. Dai Duitse marsmuziek als eerbetoon aan de landing van de geallieerde midden 1944 in NormandiŽ. De verbazing bij correspondent Sunny wordt nog groter als hij vervolgens een cd van Berdien Stenberg opzet. De Portugese taxichauffeur houdt het liever bij zijn eigen fado's. De taxi is de plek waar de verhalen uit de stad samenkomen. Zo klagen de taxichauffeurs in Kaboel over de ontstane file na de zelfmoordaanslag eerder die dag, terwijl passagiers op de achterbank ondertussen de politieke situatie in Afghanistan bespreken. Een verslag uit de wereld door de ogen van de taxichauffeurs.

Presentatie: Bart Meijer.

Deze uitzending van het programma Metropolis met de titel Taxi! is uitgezonden op vrijdag 2 mei door de VPRO. De presentatie was in handen van Bart Meijer.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee