Uitzending
Metropolis - Lijken we steeds meer op elkaar?

Lijken we steeds meer op elkaar?

Metropolis

9-5-2008

| 911 x bekeken | 0 reacties
6
Of worden de verschillen tussen mensen wereldwijd juist steeds groter? Kern van het programma vormt een netwerk van meer dan veertig lokale correspondenten die vanuit de hele wereld berichten over de wereld waarin ze leven.De reportages verschijnen op de website en een selectie uit de beste bijdragen is te zien. In Metropolis berichten jonge verslaggevers van over de hele wereld over hun eigen cultuur. Aan de hand van één thema maakt Metropolis een dwarsdoorsnede van onze aardbol. Hoe haal je je rijbewijs in Bombay, Yerevan of Jeruzalem? Hoe wordt er gedacht over dikke mensen in Nicaragua, China en Gambia? Of hoe denken meisjes van vijftien in Johannesburg, Shanghai en Talinn? Metropolis toont in een rondje aarde verrassende verschillen en overeenkomsten tussen mensen overal ter wereld. Een lokale kijk op de wereld van vandaag. Metropolis kent een andere opzet dan bestaande buitenlandrubrieken. Wereldwijd vond de VPRO jong filmtalent, van de Braziliaanse favela's tot de New Yorkse Bronx en van het centrum van Bangkok tot de townships rond Johannesburg: lokale filmmakers die hun omgeving door en door kennen. Door hun ogen kijkt Metropolis mee naar verhalen uit hun wereld, steeds vertrekkend vanuit hetzelfde thema. Neem de universele Billy bijvoorbeeld, de meest bekende boekenkast ter wereld: waar komt deze terecht, wat wordt er in gezet en wat vertelt dit over de kersverse eigenaar? Afl.: Elvis leeft! Ruim dertig jaar geleden overleed Elvis Presley maar nog altijd is zijn invloed groot. Dat blijkt uit de aflevering van Metropolis waarin de correspondenten wereldwijd op zoek gingen naar Elvis adepten en look-a-likes. Van China tot Zuid-Afrika en van Congo tot IJsland: overal ter wereld blijkt The King nog steeds alive! En wel in vele soorten en maten: van een lesbische Elvis in New York tot een Indiase Elvis in Johannesburg, en van een Turkse Elvis in Berlijn tot een zieke Elvis in een Congolees ziekenhuis.

Presentatie: Bart Meijer.

Deze uitzending van het programma Metropolis met de titel Lijken we steeds meer op elkaar? is uitgezonden op vrijdag 9 mei door de VPRO. De presentatie was in handen van Bart Meijer.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee