Uitzending
Metropolis - Op de barricaden!

Op de barricaden!

Metropolis

24-5-2009

| 845 x bekeken | 0 reacties
8
In Nederland komen we niet graag meer uit onze luie stoel om de barricaden op te gaan. En Šls we het al doen, dan lopen we in lullige hesjes een paar rondjes op het Malieveld. Dan gaan ze in de rest van de wereld vaak een heel stuk verder. Onze correspondenten laten zien welke strategieŽn mensen wereldwijd uit de kast halen om aandacht te vragen voor hun ongenoegen. In de OekraÔne protesteert een groep jongeren tegen het saaie bestaan in hoofdstad Kiev. Om hun eis kracht bij te zetten, wordt geen enkel middel tot shockeren geschuwd: ze lopen naakt door de winkelstraat, naaien hun monden dicht en een enkeling zet zichzelf in brand. In China is protesteren uit den boze, behalve als het gaat om het milieu. We volgen een jonge milieuactivist die op een fiets met enorme wereldbol van fabriek naar fabriek trekt, om aandacht te vragen voor een schoner milieu. En in Nicaragua wachten duizenden mensen nog altijd op een prijs die ze jaren geleden wonnen bij een actie van Coca Cola. Speciaal voor ons gaan driehonderd gedupeerden de straat op om alsnog hun prijs op te eisen.

Presentatie: Bart Meijer

Deze uitzending van het programma Metropolis met de titel Op de barricaden! is uitgezonden op zondag 24 mei door de VPRO. De presentatie was in handen van Bart Meijer.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee