Uitzending
MAX Maakt Mogelijk - Oogpoli voor Soroca

Oogpoli voor Soroca

MAX Maakt Mogelijk

12-11-2010

| 716 x bekeken | 0 reacties
6
Een oogpoli voor de ouderen in Soroca in MoldaviŽ. En een activiteitenruimte voor de bewoners van verpleeghuis De Schildershoek in Den Haag.
Verpleeghuis de Schildershoek ligt in de Schilderswijk in Den Haag. Het is een multicultureel huis met 150 inwoners met maar liefst 60 nationaliteiten. Het verpleeghuis heeft geen geschikte activiteitenruimte. Er is voor de bewoners geen goede ruimte om zelf iets te ondernemen. Gelukkig staat er een ruimte leeg in het verpleeghuisÖ MAX Maakt Mogelijk gaat op onderzoek uit.

In Soroca, MoldaviŽ, is MAX Maakt Mogelijk al begonnen met het opzetten van een dagcentrum. In de tijd dat wij daar waren viel het op dat het merendeel van de ouderen zeer slechtziend of zelfs blind is. Oogziektes als staar en glaucoom, waarbij te laat wordt gestart met de behandeling, lijken in een groot deel van MoldaviŽ een probleem. Er is geen geld voor een oogarts en medicijnen zijn te duur. MAX Maakt Mogelijk wil een oogpoli openen in Soroca en de ouderen te hulp schieten.

Deze uitzending van het programma MAX maakt mogelijk met de titel Oogpoli voor Soroca is uitgezonden op vrijdag 12 november door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie