Uitzending
MAX Maakt Mogelijk - Nick en Simon geven muziekles

Nick en Simon geven muziekles

MAX Maakt Mogelijk

3-12-2010

| 967 x bekeken | 0 reacties
6
Is het gelukt om in Soroca de oogpoli te realiseren? De laatste ontwikkelingen van streekziekenhuis Floresti en Nick en Simon geven muziekles in Moerdijk.
Adrie Vorster uit Moerdijk geeft al 13 jaar muziekles aan een groep mensen met een verstandelijke beperking en demente ouderen. Ze begeleidt ook nog twee koren en zit in een accordeongroep. Met haar 80 jaar blijft ze actief lesgeven en anderen enthousiasmeren. Nu is het tijd om Adrie in het zonnetje te zetten. Het Volendamse duo Nick en Simon helpen daar graag bij en verzorgen een bijzonder optreden.

In aflevering vijf was al te zien dat MAX Maakt Mogelijk een oogpoli wil openen in het zuidelijke deel van Moldavië, Soroca. In deze aflevering keren we terug naar Soroca om te kijken hoe het gaat met de ouderen die we in de vorige aflevering zagen. En we laten zien of het MAX Maakt Mogelijk gelukt is om met de steun van de kijkers een oogpoli in Soroca op te starten.

In het afgelopen jaar is er veel gebeurd in het ziekenhuis in Floresti, Moldavië. Het ziekenhuis was sterk verwaarloosd in alle opzichten. Om het ziekenhuis projectmatig aan te pakken is een masterplan gemaakt. Het plan bestaat uit verschillende fases. De eerste fase is afgerond. Dankzij de hulp van de kijker en de giften van Nederlandse ziekenhuizen, organisaties, zorginstellingen, multinationals en fondsen hebben we samen met Project Hope al bergen werk verzet! Het gaat de goede kant op. Maar het is een meerjarenplan. Nog steeds is alle hulp nodig. Zo moeten de waterleidingen dringend gerepareerd worden om te zorgen voor schoon, stromend water. En het ziekenhuis mist nog een fatsoenlijke röntgenkamer.

Deze uitzending van het programma MAX maakt mogelijk met de titel Nick en Simon geven muziekles is uitgezonden op vrijdag 3 december door MAX. Te gast was Nick & Simon.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie