Programma
Marble Mania

Marble Mania

5
In de SBS6-show Marble Mania gaan BN'ers knikkeren. Bekende Nederlanders gaan knikkere met speciale knikkers op speciaal gemaakte knikkerbanen. Elke BN’er start met zijn eigen kleur knikkers. Zo kunnen we goed in de gaten houden wie er aan kop ligt. De knikkerraces van Marble Mania worden gehouden op speciaal voor het programma aangelegde banen. Voor de ontwerpen en de bouwwerken zijn allerlei technische universiteiten en creatievelingen ingezet.
 • Marble Mania

  5127 x bekeken | 28-1-2021
  Marble Mania - 28-1-2021
  8
  Kees Tol, Nick Schilder en Simon Keizer gaan de knikkerstrijd met elkaar aan om zoveel mogelijk geld bij elkaar te winnen voor het goede doel. In deze uitzending van Marble Mania waren Kees Tol, Nick Schilder en Simon... Bekijk uitzending
 • Marble Mania

  6393 x bekeken | 21-1-2021
  Marble Mania - 21-1-2021
  6
  Voetbal-iconen Wesley Sneijder, Giovanni van Bronckhorst en Ronald de Boer nemen het tegen elkaar op in deze eerste spannende knikkerstrijd. In deze uitzending van Marble Mania waren Giovanni Van Bronckhorst, Ronald... Bekijk uitzending
« 1 2 »
Nieuws over Marble Mania
 • Marble Mania - Meilandjes en VI-trio gaan knikkeren in tweede seizoen Marble Mania

  Meilandjes en VI-trio gaan knikkeren in tweede seizoen Marble Mania

  5-1-2022

  Een nieuwe lading bekende Nederlanders gaat knikkeren in de succesvolle SBS6-show Marble Mania. De onverwachte kijkcijferhit van 2021 keert vanavond terug met een tweede seizoen. In de studio, waar dit seizoen publiek aanwezig is, nemen iedere aflevering drie BN’ers het tegen elkaar op.

  In de eerste aflevering, die donderdag 6 januari om 20:30 uur te zien is, neemt de familie Meiland het tegen elkaar op. De zussen Maxime en Montana Meiland vormen één team. Onder leiding van presentator Winston Gerschtanowitz nemen zij het op tegen hun ouders, Martien en Erica.

  Naast de Meilandjes gaan ook onder meer OG3NE, het VI-trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp, de topsporters Remy Bonjasky, Marit Bouwmeester en Henk Grol en de Roelvinkjes Dries, Dave en Donny knikkeren. Marble Mania is ook al te zien in Duitsland, Frankrijk en België.
  Lees verder
 • Marble Mania - BN’ers gaan knikkerstrijd met elkaar aan in

  BN’ers gaan knikkerstrijd met elkaar aan in

  18-1-2021

  Bekend Nederland gaat vanaf vanavond de strijd met elkaar aan met knikkers. In de nieuwe familieshow Marble Mania nemen elke week drie BN’ers het tegen elkaar op. De presentatie is in handen van Winston Gerschtanowitz en Jack van Gelder voorziet de kinderrace van commentaar.

  Marble Mania komt uit de koker van John de Mol. De verwachtingen zijn erg hoog, maar De Mol gelooft in het format. “Hij heeft het met Big Brother gehad en met The Voice ook. Ik merk aan hem dat hij weer zo een buikgevoel heeft”, zei Gerschtanowitz maandag in de talkshow van Eva Jinek.

  In de eerste aflevering nemen voetballers Wesley Sneijder, Giovanni van Bronckhorst en Ronald de Boer het tegen elkaar op. Ook Kees Tol, Hélène Hendriks, Frank Dane, Inge de Bruijn, Sander Lantinga en de mannen van StukTV doen mee. De Mol heeft Marble Mania al verkocht aan RTL Duitsland.
  Lees verder
 • Marble Mania - BN’ers gaan knikkeren in SBS6-show

  BN’ers gaan knikkeren in SBS6-show

  21-6-2020

  SBS6 werkt aan een nieuw groot amusementsprogramma waarin bekende Nederlanders gaan knikkeren. Marble Mania moet de nieuwe knaller van SBS6 worden, waarin BN’ers het tegen elkaar opnemen met speciale knikkers op speciaal voor het tv-programma gemaakte knikkerbanen.

  Iedere BN’er heeft zijn eigen kleur knikkers, zodat ze bij elke race goed in de gaten kunnen worden gehouden. Het gaat in het programma volgens moederbedrijf Talpa Network zeker niet alleen om geluk, maar vooral om behendigheid. “Het is knikkeren op het allerhoogste niveau”, zegt Talpa.

  Er lijkt dit najaar een knikkeroorlog op komst. Naast SBS6 werkt ook tv-producent Blue Circle aan een knikker-programma, waarschijnlijk bedoeld voor RTL4. Het nog naamloze programma wordt gezien als een knikker-variant van Lego Masters, waarin knikker-fans spectaculaire banen bouwen.
  Lees verder