Uitzending
M. - 6-4-2020

6-4-2020

M.

401 x bekeken | 0 reacties
5
Waarom de slag om het vrouwenhart nog niet is gestreden. Hartproblemen worden bij vrouwen slechter herkend en ook minder goed behandeld dan bij mannen. In de documentaire De slag om het vrouwenhart onderzoekt filmmaker en hartpatiŽnt Hella de Jonge wat hiervan de gevolgen zijn voor de gezondheid van vrouwen. Ze schuift aan samen met Angela Maas, hoogleraar en cardioloog. Maas is gespecialiseerd in het vrouwenhart en pleit er al jaren voor om vrouwen- en mannenharten op een verschillende manier te bekijken en te behandelen.

De muziekindustrie wordt hard geraakt, daarom stellen wij ůns podium beschikbaar. Had jij al een ticket in huis gehaald voor een concert of festival? Het coronavirus gooit nogal roet in het eten en de kans is groot dat we deze zomer geen kolkende festivalterreinen en drukke concertzalen gaan zien. Om die pijn een beetje te verzachten stellen wij ons podium beschikbaar!

Week vier van de 'intelligente lockdown', waar staan we nu als maatschappij? De nieuwe werkelijkheid lijkt langzamerhand in te dalen, schoolgebouwen zijn voor de vierde week op rij dicht en men werkt massaal thuis. Ingrijpende maatregelen in ons dagelijks leven. Hoe gaan we daarmee om? We bespreken het met filosoof en oprichter van de Correspondent Rob Wijnberg en journalist en schrijver Jeroen Smit.

In deze uitzending van M. waren Jeroen Smit en Rob Wijnberg te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op maandag 6 april door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie