Uitzending
M. - 2-4-2020

2-4-2020

M.

411 x bekeken | 1 reacties
4
Een afschuwelijke vraag: voor wie is er plek op de IC en voor wie niet? Een paar weken geleden was deze vraag nog ondenkbaar, nu wordt er langzamerhand over nagedacht. Samen met Marcel Verweij, medisch ethicus en hoogleraar filosofie, en cabaretier Freek de Jonge, die eerder deze week aangaf zijn IC-bed - indien nodig - af te staan, bespreken we deze ethische dilemma's.

Je wil je af en toe door schoonheid laten omringen. Normaal gesproken is het museum daar de perfecte plek voor. Helaas heeft het coronavirus daar nu een stokje voor gestoken. Voor ons reden genoeg om de deuren van Musée M weer te openen! Museumdirecteur Cathelijne Broers schuift aan en brengt het museum voor heel even jouw woonkamer in.

Hoe zit dat met mijn stamboom? En waar komen mijn grootouders eigenlijk vandaan? Vragen die bij veel mensen soms jarenlang blijven knagen. Cabaretier Theo Maassen dook voor het tv-programma Verborgen Verleden in zijn familiearchief en kwam erachter dat krankzinnigheid in de familie schijnt voor te komen. Kan zijn eigen gedrag worden herleid tot een bijzondere voorouder?

Sef treedt op met 'Niks missen'. Iedereen heeft weleens last van FOMO. Je agenda zit propvol, je rent van afspraak naar afspraak en toch ben je altijd bang om dingen te missen. In tijden van de coronacrisis staat een groot deel van het leven stil. Iedereen blijft zoveel mogelijk thuis en evenementen zijn afgelast. Misschien wel de uitgelezen kans om te beseffen dat je niks mist als je een keer een avond thuis zit. Sef zingt erover bij M met zijn lied 'Niks missen'.

In deze uitzending van M. waren Freek de Jonge en Theo Maassen te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op donderdag 2 april door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie