Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Llinke Soep - 7-11-2006

7-11-2006

Llinke Soep

1342 x bekeken | 0 reacties
6
De producttest vindt op het Binnenhof plaats, waar vijf politici meedoen aan een eierentest. Sharon Dijksma (PvdA), Alexander Pechtold (D66), Laetitia Griffith (VVD), Agnes Kant (SP) en Olaf Stuger (Lijst 5 Fortuyn) hadden de keuze uit een scharrelei, een biologisch ei en een scharrelei met vrije uitloop. Welk gekookt ei vinden zij het lekkerst? Aansluitend op het programma kan op www.kieswijzer.llink.nl de Kies Wijzer worden gemaakt, voor een duurzaam stemadvies.

In Big Bother nog meer aandacht voor eten. Edo gaat naar Breda waar het restaurant SOHO Kitchen de uitdaging aangaat: een hele week geen voedsel weggooien! Kortom, al het snijwerk, de schillen van de sinasappels en het oude brood, alles moet worden hergebruikt. Zo'n 20 procent van al ons voedsel wordt zonder aangeraakt te zijn in de prullenbak gegooid. In Breda zoeken ze naar oplossingen om niets meer te verspillen.

Froukje geeft deze week samen Formule 3 coureur Michael Bleekemolen een rondje alcohol weg op het circuit van Zandvoort. Waarom? Om een auto te testen die op ethanol rijdt! Deze auto's rijden op het schone en dus milieuvriendelijke ethanol, of populair: alcohol! Waar staan we inmiddels in Nederland met het gebruik van bio-brandstoffen, en hoe rijdt het eigenlijk? Het antwoord vinden we op het circuit van Zandvoort.

En hoe groen is Kluun? Froukje gaat op bezoek bij de populaire schrijver Raymond van der Klundert. Hoe bewust leeft hij eigenlijk, en hoe belangrijk is het milieu voor hem?

Presentatie: Froukje Jansen en Edo Brunner.

Deze uitzending van het programma Llinke Soep is uitgezonden op dinsdag 7 november door LLINK. Te gast waren Agnes Kant, Alexander Pechtold, Raymond van de Klundert, Laetitia Griffith, Sharon Dijksma, Michael Bleekemolen en Olaf Stuger. De presentatie was in handen van Froukje Jansen, Edo Brunner en Marcel van der Steen. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie