Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Llinke Soep - 14-11-2006

14-11-2006

Llinke Soep

962 x bekeken | 0 reacties
6
Gast: Politica Gonnie van Oudenallen. LLinke Soep is nog steeds in de ban van de verkiezingen van 22 november. In de rubriek 'Hoe groen is...' belt Froukje vandaag aan bij politica Gonnie van Oudenallen. Zij doet haar uiterste best om haar hoofd boven het Haagse water te houden, maar echt overtuigend doet ze dat niet. Gonnie herkende onlangs minister Hoogervorst niet, toen ze hem een vraag wilde stellen in de Tweede Kamer. Is zij thuis net zo onhandig als in de politiek? En hoe groen is ze eigenlijk? Froukje vraagt Gonnie wat er volgens haar snel moet veranderen op het gebied van mileu.

De producttest draait vandaag om allesreinigers. Froukje gaat hiervoor naar Rotterdam, waar ze in Hotel New York de ultieme schoonmaaktest bijwoont. Drie kamers, drie kamersmeisjes en drie soorten allesreiniger (AJAX, Drie Hoek Groene Zeep en het ecologische middel Ecover). Welke allesreiniger laat geen strepen na en welke allesreiniger komt als winnaar uit de bus?

De Big Bother-opdracht vind ook plaats in Rotterdam, bij de Surinaamse familie Vaarnold. Zij moeten een week lang hun waterverbruik halveren. Normaliter verbruikt een gemiddeld persoon 1000 liter per week. De Vaarnolds verbruiken bij elkaar dus 4000 liter. Maar lukt het ze om de meter onder de 2000 liter te houden? Korter douchen, minder de wc doortrekken en water hergebruiken. Een moeilijke klus voor een gezin dat gewend is om drie keer per dag te douchen.

Edo onderzoekt in de reportage de mogelijkheden voor een milieuvriendelijke uitvaart. Zo bestaat er een ecokist en bezoekt hij een handelaar in kisten van alternatieve materialen zoals geperst karton, papier-machť en een ware recyclekist. Ook ging Edo naar St. OdiliŽnberg, waar hij een bezoek brengt aan de natuurbegraafplaats Berger Bos.

Presentatie: Froukje Jansen en Edo Brunner.

Deze uitzending van het programma Llinke Soep is uitgezonden op dinsdag 14 november door LLINK. Te gast was Gonnie van Oudenallen. De presentatie was in handen van Froukje Jansen, Edo Brunner en Marcel van der Steen. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie