Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Llinke Soep - 13-3-2007

13-3-2007

Llinke Soep

898 x bekeken | 0 reacties
6
Vijftig loslopende varkens op het Binnenhof maken wellicht meer indruk dan vijftig saaie spandoekdragers, moet Milieudefensie gedacht hebben. Zeker als de varkens van de vrouwelijke kunne zijn en gekleed gaan in netpanty's, nepbontjassen en naaldhakken. Razende reporter Marcel ontdekt dat het hier om een protest tegen de bio-industrie gaat en dat de Miss Piggy's 40.000 handtekeningen in hun handtasjes verbergen om aan te bieden aan de Tweede Kamer. Om dicht op zijn onderwerp te blijven, laat Marcel zich inladen in de veewagen.

Trouwe kijkers weten het: elke week laten we wat mensen opdraven om een bepaald product aan een test te onderwerpen. Meestal individuen die een zekere binding met dat product hebben. Maar LLiNK wil natuurlijk ook de milieubewuste hond niet passeren. Daarom nodigt Froukje wat viervoeters uit om hondenbrokken te komen testen, samen met hun bazen en hun vriendje Martin Gaus. Geproefd worden het biologische Yarra Bio, het chemievrije Far Food H.E en het chemisch gekruide Pedigree. Saillant detail is natuurlijk dat honden helemaal niks kunnen proeven. Dus waar hebben die tv-reclames het over? Maar gelukkig hebben ze hun neuzen nog.

Het zal je maar overkomen:de bel gaat en Edo staat onaangekondigd voor je deur, eist je ijskast te mogen inspecteren en wil van de inhoud een biologische maaltijd bereiden. 'Ik proef het verschil toch niet' en 'Ik zie het nut er niet van in' zijn de reacties van zijn slachtoffers. Ook de bedroevende inhoud van sommige ijskasten temperen Edo's enthousiasme. Zal hij nog een duurzaam maaltje weten te componeren?

Nee, dan Gerard Ekdom. De Radio 3FM dj blijkt een groene inborst te hebben. Niet alleen draait hij voor Froukje een milieuvriendelijk plaatje, hij maakt zich ook oprecht druk over de spaarlampindustrie die volgens hem hoognodig een sfeervolle lamp op de markt moet brengen.

Het hele land was allang aan de biologische sla en de onbespoten andijvie geweest als die eco-producten niet zo abominabel duur waren. Maar

Presentatie: Froukje Jansen en Edo Brunner.

Deze uitzending van het programma Llinke Soep is uitgezonden op dinsdag 13 maart door LLINK. Te gast waren Gerard Ekdom en Martin Gaus. De presentatie was in handen van Froukje Jansen, Edo Brunner en Marcel van der Steen. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie