Uitzending
Kunststof TV - Cor Bakker & Louis van Dijk, Ileen Montijn, Floris Hovers

Cor Bakker & Louis van Dijk, Ileen Montijn, Floris Hovers

Kunststof TV

1-12-2013

| 1380 x bekeken | 0 reacties
6
Cor Bakker & Louis van Dijk
Al als kind koesterde pianist Cor Bakker een grote bewondering voor Louis van Dijk. Dat was begin jaren zeventig. Van Dijk speelde met grootheden als Ramses Shaffy, Dizzie Gillespie en Toots Tielemans. Inmiddels is de waardering en bewondering wederzijds. Want ook Cor Bakker kan bogen op een enorme staat van dienst: van Oleta Adams en Lionel Richie tot Shirley Bassey. Binnenkort staan de twee pianovrienden samen op het podium. In Kunststof TV een voorproefje.

Ileen Montijn
Wanneer ontstond bij de burger het verlangen naar een huis met een tuintje? En wanneer werd een boerderij een boerderette? Schrijfster en historica Ileen Montijn vertelt in Kunststof TV over landelijk wonen en wanneer dat chic werd. De trek naar buiten is een van de grote sociale bewegingen van de vorige eeuw, en landelijk wonen is nog steeds een geliefd thema in woonbladen en -programma's. Dat is vooral een welvaartsverschijnsel, al spreken mensen liever van hun liefde voor de natuur.

Floris Hovers
De flessenboot van Floris Hovers sierde het omslag van 'Think Dutch', een boek waarin een overzicht wordt gegeven van een generatie Nederlandse architecten en vormgevers. En dat is niet voor niets. Hovers, die in 2004 afstudeerde aan de Design-academie in Eindhoven, maakt fris en verrassend werk dat opvalt door de elementaire kleuren en de klare lijn. In de week voor Sinterklaas laat hij in Kunststof TV zien hoe hij al spelend en schetsenderwijs tot zijn ontwerpen komt, van een houten kastje van blik via ingenieus gebouwde stoelen tot de archetoys: gestileerde autootjes waarvan je je afvraagt: is het speelgoed of is het kunst?

In deze uitzending van Kunststof TV waren Cor Bakker, Ileen Montijn en Louis van Dijk te gast. Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Cor Bakker & Louis van Dijk, Ileen Montijn, Floris Hovers werd uitgezonden op zondag 1 december door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!