Uitzending
KRO’s Naaste Familie - 28-10-2010

28-10-2010

KRO’s Naaste Familie

2796 x bekeken | 0 reacties
5
Rijkdom zit in het gezin, niet in geld
In de vijfde aflevering leren familie Monsma en familie Olsman elkaar kennen. Deze gezinnen uit Emmeloord en Hardenberg laten elkaar een andere kant van het leven zien.

Familie MonsmaHet rijke gezin Monsma woont op een grote woonboerderij en bestaat uit vader Pieter, moeder Donna en twee kinderen. Pieter gelooft in het toeval en toen dit programma op zijn pad kwam hoefde hij geen twee keer na te denken. Hij is een echte levensgenieter en mensen zijn z’n grootste passie. Pieter is van huis uit boer maar houdt zich nu bezig met het beleggen in vastgoed. Ook is hij personal coach. Zijn vrouw Donna zit ook niet stil, zij heeft een eigen massagesalon aan huis.

Familie OlsmanHet andere gezin is familie Olsman, bestaande uit vader Hein, moeder Titia en vijf kinderen. Vader Hein is vrachtwagenchauffeur en werkt 48 uur per week. Met zijn salaris kan het gezin niet rondkomen en zit hierdoor bij de voedselbank. Titia werkt vrijwillig bij een peuterspeelzaal, maar zou graag een betaalde baan willen. Verzekeringen kunnen ze niet betalen, laat staan extra’s voor de kinderen. De oudste dochter heeft een bijbaantje en schiet wel eens financieel te hulp. Bij Hein zit de rijkdom in zijn gezin en niet zo zeer in veel geld hebben. "Dat ze gezond zijn dat is het belangrijkste."

De kinderen van beide gezinnen introduceren Rob Kamphues aan hun ouders en loodsen hem door hun eigen huis. Bij de familie Monsma geniet hij van de luxe in een buiten jacuzzi en gaat met de kinderen midgetgolfen of op hun eigen baan, in hun eigen tuin. Bij de familie Olsman is weinig tijd en geld voor hobby’s en sport. Op de vrachtwagen ervaart Rob de lange werkdagen van Hein.

Deze uitzending van het programma KRO’s Naaste Familie is uitgezonden op donderdag 28 oktober door de KRO. De presentatie was in handen van Rob Kamphues.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie