Op vrijdag 29 mei wordt World of Food in Amsterdam Zuidoost feestelijk geopend. Deze tweede aflevering van de
NTR-serie ‘Koken voor de wereld’ kijkt vooruit naar de opening. Eddy, de voorzitter van de coöperatie, maakt zich zorgen. De aannemer loopt achter op schema en Eddy vraagt zich af of alles wel op tijd klaar is.
- Ook leren we Angelino kennen. Hij groeide op bij zijn oma in een van de flats waar in 1992 het tragische vliegtuigongeluk plaatsvond. Angelino was toen 20 jaar. “Mijn oma zag het vliegtuig aankomen en had meteen door dat het niet in orde was. We moesten rennen voor ons leven. Dankzij haar sta ik hier nog.” Hij ging daarna door een moeilijke periode, verwaarloosde zijn k0ksopleiding en raakte van het rechte pad af. Maar het verleden wil hij nu achter zich laten. Het is Angelino's passie om de wereld kennis te laten maken met de wonderen van de authentieke Antilliaanse keuken. Tot die tijd brengt hij pasteitjes rond die hij via tekstberichten verkoopt.
- Ook ontmoeten we Daphne, een hardwerkende vrouw en één van de drijvende krachten achter het project. Ze is moeder van een groot gezin, maar wordt in World of Food ook als de mama van vele jonge ondernemers beschouwd. Om de concurrentie te checken gaat ze een kijkje nemen in de prachtige Markthal van Rotterdam.
- Ook ontmoeten we Daphne, een hardwerkende vrouw en één van de drijvende krachten achter het project. Ze is moeder van een groot gezin, maar wordt in World of Food ook als de mama van vele jonge ondernemers beschouwd. Om de concurrentie te checken gaat ze een kijkje nemen in de prachtige Markthal van Rotterdam.
Deze uitzending van het programma Koken voor de Wereld werd uitgezonden op zondag 24 mei door de
NTR.