Uitzending
Knevel & Van den Brink - Michael van Praag, Janke Dekker, Theo Hofstee, Shirin Musa, Jos Heymans, Kathleen Ferrier

Michael van Praag, Janke Dekker, Theo Hofstee, Shirin Musa, Jos Heymans, Kathleen Ferrier

Knevel & Van den Brink

21-5-2012

| 2153 x bekeken | 0 reacties
7
Vandaag in Knevel en Van den Brink schuiven de volgende gasten aan: KNVB-voorzitter Michael van Praag, actrice Anke Dekker, hoofdofficier van justitie Theo Hofstee, Shirin van de stichting 'Femmes For Freedom', politiek commentator RTL Jos Heymans en CDA-er Kathleen Ferrier.

Michael van Praag en Janke Dekker
Actrice Janke Dekker en KNVB-voorzitter Michael van Praag zijn onlangs hun eigen theaterbedrijf gestart. In oktober gaat hun eerste voorstelling 'Contrapunt', naar het boek van Anna Enquist, in première. Hoe ze de theaterwereld gaan veroveren, vertellen ze vanavond aan tafel bij Andries en Tijs.

Theo Hofstee
Vandaag was de uitspraak in de grootste zedenzaak die ons land heeft gekend. Robert M. werd veroordeeld tot achttien jaar celstraf en TBS voor het misbruiken van 87 kinderen. Hoofdofficier van justitie Theo Hofstee blikt bij Andries en Tijs terug op de zaak die Nederland twee jaar lang verbijsterde.

Shirin Musa
Shirin Musa maakte in december 2010 een einde aan haar islamitische huwelijk met behulp van een Nederlandse rechter. Haar ex-man werd gedwongen de scheiding te aanvaarden op straffe van een dwangsom. Shirin Musa - de eerste Nederlandse moslima die zoiets voor elkaar kreeg - gaat nu ook andere vrouwen helpen. Via de stichting Femmes For Freedom komt ze op voor de rechten van vrouwen die gevangen zitten in een religieus huwelijk. Waarom moet er een rechter aan te pas komen om een islamitisch huwelijk te ontbinden?

Jos Heymans
Vanavond is in de Rode Hoed te Amsterdam de eerste van drie lijsttrekkersdebatten tussen Tofik Dibi en Jolande Sap van GroenLinks. Politiek commentator Jos Heymans volgt speciaal voor ons het debat en doet bij ons aan tafel verslag van de avond.

Kathleen Ferrier

Kathleen Ferrier was twee jaar lang een van de dissidenten binnen de CDA fractie. Hoe kijkt ze terug op deze periode? Is ze blij met de val van het kabinet? En wil ze door als Kamerlid?

Deze uitzending van het programma Knevel & Van den Brink met de titel Michael van Praag, Janke Dekker, Theo Hofstee, Shirin Musa, Jos Heymans, Kathleen Ferrier is uitgezonden op maandag 21 mei door de EO. Te gast waren Janke Dekker, Jos Heymans, Kathleen Ferrier en Michael van Praag. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!