Uitzending
Knevel & Van den Brink - Gerrit Zalm, Anna Drijver, Kees Jongkind, Teun van Dijck, Joan Franka

Gerrit Zalm, Anna Drijver, Kees Jongkind, Teun van Dijck, Joan Franka

Knevel & Van den Brink

24-5-2012

| 1907 x bekeken | 1 reacties
6
Teun van Dijck
De Tweede Kamer stemde vandaag in met steun aan het permanente noodfonds ESM. De PVV blijft fel tegenstander. Teun van Dijck, financieel woordvoerder van de PVV in de Tweede Kamer, kijkt terug op het debat en geeft zijn visie op de toekomst van de euro.

Gerrit Zalm
Aan tafel praten Knevel en Van den Brink met voormalig minister van Financiën Gerrit Zalm over de Eurocrisis en het wel of niet 'spekken' van het Europees Noodfonds. En hoe kijkt Zalm naar de maatregelen in het Lente-akkoord?

Kees Jongkind
Cineast Rimko Haanstra volgde Wesley Sneijder begin jaren 90 voor een programma over de jeugdopleiding van Ajax. Het beeldmateriaal van de jonge Wesley Sneijder werd alleen nooit gebruikt in een uitzending. Toen NOS-verslaggever Kees Jongkind de beelden zag bedacht hij zich geen moment. Samen met Haanstra ging hij naar Milaan om daar met Wesley Sneijder de beelden terug te kijken. Vanavond lichten Jongkind en Haanstra een tipje van de sluier op van de uitzending die zij de Sneijder-tapes hebben genoemd.

Anna Drijver
In 2010 werd er bij Kaapstad een ghetto gebouwd waar alle zwervers, straatkinderen en probleemgezinnen uit de stad naartoe werden gebracht zodat de bezoekers van het WK Voetbal geen last van ze zouden hebben. Het zou een tijdelijk ghetto moeten zijn, maar dit zogeheten Blikkiesdorp staat er twee jaar later nog steeds en de situatie is er uitzichtlozer dan ooit. Actrice Anna Drijver is net terug uit Zuid-Afrika en heeft met eigen ogen kunnen zien hoe de omstandigheden in dit Blikkiesdorp zijn.

Deze uitzending van het programma Knevel & Van den Brink met de titel Gerrit Zalm, Anna Drijver, Kees Jongkind, Teun van Dijck, Joan Franka is uitgezonden op donderdag 24 mei door de EO. Te gast waren Anna Drijver, Gerrit Zalm, Joan Franka en Teun van Dijck. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!