Uitzending
Knevel & Van den Brink - 9-8-2011

9-8-2011

Knevel & Van den Brink

1781 x bekeken | 0 reacties
8
Tine van Houts
De eerste dode is gevallen en de rellen in Londen breiden zich uit. Niet alleen naar andere wijken in Londen, maar ook naar Birmingham, Liverpool, Nottingham en Bristol. Waar gaat het de relschoppers om? En waarom grijpt de politie niet in? Tine van Houts woont in het hart van de normaal gesproken nette Londense wijk Ealing waar nu ook plunderingen plaatsvinden. Ze doet live verslag van de situatie ter plaatse.

Yvonne Kroonenberg
"De familieblues is het besef dat je onlosmakelijk verbonden bent met je ouders, je broers en zussen, hoe je ook over hen denkt." Dat schrijft Yvonne Kroonenberg in haar nieuwe boek 'De familieblues'. In Knevel & Van den Brink legt ze uit hoe het komt dat familierelaties bijna altijd problematisch zijn. De perikelen in Kroonenberg's eigen joodse familie zijn daar een sprekend voorbeeld van.

Peter R. de Vries vs. Arnold Karskens
Moeten we wel of geen geld storten op Giro 555 voor hulpacties in de Hoorn van Afrika? Peter R. de Vries bezocht afgelopen week het weeshuis wat zijn dochter runt in Ghana en ondervond de armoede en de positieve invloed van ontwikkelingswerk. Hij steunt de hulpactie van Giro 555 dan ook van harte. Oorlogsverslaggever Arnold Karskens is geen voorstander van noodhulp omdat het volgens hem de milities in die landen in stand houdt. Aan tafel een discussie over de zin en onzin van de Giro 555 hulpactie.

Gerrit Zalm
Hij stond aan de wieg van de Euro en voerde de munt in als wettig betaalmiddel in Nederland. Maar hoe kijkt oud-minister van FinanciŽn, Gerrit Zalm, naar de Euro nu de gezamenlijke munt de diepste crisis van haar geschiedenis meemaakt? Aan tafel bij Knevel en Van den Brink geeft hij uitleg over de ontwikkelingen op de beurzen en de stabiliteit van de Euro.

Deze uitzending van het programma Knevel & Van den Brink is uitgezonden op dinsdag 9 augustus door de EO. Te gast waren Arnold Karskens, Gerrit Zalm, Peter R. de Vries en Yvonne Kroonenberg. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie