Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Kassa - 4-3-2006

4-3-2006

Kassa

1305 x bekeken | 0 reacties
6
Klachtafhandeling energiebedrijven
De manier waarop energiebedrijven met klachten omgaan, is zwaar onvoldoende. Dat blijkt elke week weer uit de vele mailtjes die Kassa daarover krijgt. In de uitzending de resultaten van een nieuw onderzoek van toezichthouder DTe naar de kwaliteit van de klachtenafhandeling, waarin dat beeld wordt bevestigd.

Neusspray
Een verstopte neus: even sprayen met neusspray. Het middel, onder diverse merknamen te koop, is vrij verkrijgbaar. Maar is dat wel verstandig? Want neussprays blijken erg verslavend te zijn. Hoe groot is het gevaar op schade bij langdurig gebruik? In Kassa aandacht voor de toenemende verslaving aan neussprays.

Kinderarbeid in China
Wie een broek koopt in de winkel, vraagt niet direct waar deze gemaakt is en of er misschien ook kinderarbeid aan te pas is gekomen. Toch zou zo'n vraag niet raar zijn. In Kassa aandacht voor de erbarmelijke omstandigheden waaronder jonge kinderen in onder meer China moeten werken aan de broek die wij in de winkel kopen. In de uitzending is te zien hoe kleding maatschappelijk bewuster gekocht kan worden.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma Kassa is uitgezonden op zaterdag 4 maart door de VARA. De presentatie was in handen van Felix Meurders. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie