26-2-2013
1836 x bekeken | 1 reacties
In deze uitzending van Kassa Groen:
Restjes in restaurants meenemen?
In de horeca wordt jaarlijks 51.000 ton voedsel weggegooid. Een ontwerper bedacht daarom de Foodiebag waarin de restaurants de restjes mee kunnen geven aan hun klanten. We kijken of de gasten het overgebleven eten ook echt mee naar huis mogen nemen.
Vleesvervangers
De supermarkten liggen vol vleesvervangers. De één is gemaakt van soja, de ander van kikkererwten en weer anderen van melk en kaas. We zetten ze op 'n rijtje.
's Nachts de cv omlaag
Nog een keer aandacht voor de nachttemperatuur van de centrale verwarming. We rekenen wat je in jouw huis kunt besparen door de thermostaat 's nachts op tien graden te zetten en geven nog meer stooktips.
Carnivoren maken de balans op
De carnivoren, die zes weken geen vlees aten, maken de balans op. Voelen ze zich fitter, gaan ze minder vlees eten of hebben ze weer zin om een biefstukje te eten?
Emmertje sop of wasstraat?
In de rubriek het dilemma: Wat is milieuvriendelijker je auto zelf met een emmertje sop wassen of in de wasstraat?
Deze uitzending van het programma Kassa Groen is uitgezonden op dinsdag 26 februari door de VARA. De presentatie was in handen van Brecht van Hulten.
Reacties op deze uitzending
-
Betreft CV nachttemperatuur.
Wanneer nacht(ochtend)temp. boven de 15 gr, blijft heeft terug zetten van 15 naar 10 geen enkele zin.
Mijn vrouw (A type) zei dit al tijdens de uitzending.
Vraag me dus af welk vak Prof. van Markeen doceert.