Uitzending
Jong - Ik vind mezelf lelijk

Ik vind mezelf lelijk

Jong

24-10-2010

| 2395 x bekeken | 1 reacties
6
De meeste mensen kijken af en toe in de spiegel, dan kijken ze hoe ze er uitzien en gaan vervolgens verder met de dag. Er zijn ook mensen die de spiegel als hun grootste vijand zien.
Ze staan er soms uren voor of vermijden hem juist zoveel mogelijk. Deze mensen zien iets verschrikkelijks als ze in de spiegel kijken en vinden zichzelf heel lelijk of veel te dik, terwijl ze dat in werkelijkheid niet zijn.

Manuel ontmoet twee mensen die op verschillende manieren geobsedeerd zijn door hun uiterlijk. Awais (27) heeft BDD, Body Dismorphic Disorder. Dit betekent dat hij zichzelf ontzettend lelijk vindt, terwijl hij er heel normaal uitziet. Hij is geobsedeerd door zijn lelijkheid. Hij vindt zichzelf veel te klein, zijn neus is veel te groot en zijn huid is lelijk. Elke minuut van de dag is Awais hiermee bezig. Manuel ontdekt hoe groot deze obsessie voor hem is en hoe dit hem belemmert in zijn leven.

Milou (17) heeft als sinds haar 11e anorexia en ziet een veel te dik meisje als ze in de spiegel kijkt. Dit doet ze dan ook zo weinig mogelijk, want ze wordt liever niet met haar uiterlijk geconfronteerd. Haar zelfbeeld klopt absoluut niet met de werkelijkheid en Manuel ontdekt wat voor consequenties dit voor het dagelijks leven van Milou heeft.

Deze uitzending van het programma Jong met de titel Ik vind mezelf lelijk is uitgezonden op zondag 24 oktober door de EO. De presentatie was in handen van Manuel Venderbos.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee