Uitzending
Jinek - 4-3-2019

4-3-2019

Jinek

2102 x bekeken | 0 reacties
5
Wouter Zwart en Marieke de Vries over hun leven als NOS-correspondent
Wouter Zwart wordt per 1 april de nieuwe correspondent voor de NOS in Berlijn. Marieke de Vries, NOS-correspondent in China, neemt zijn plek over in Washington. Beiden vertellen over hun werk en het leven als correspondent. RTL Late Night abrupt ten einde, tv-columnist Angela de Jong is te gast. RTL Late Night met Twan Huys komt vanavond per direct ten einde. Volgens presentator Huys, die de stoel afgelopen zomer van Humberto Tan overnam, heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken. Tv-columnist Angela de Jong noemt het een daadkrachtig besluit. 'Er is te lang doorgesukkeld op een heilloze weg die het merk Late Night en Twan Huys meer kwaad dan goed hebben gedaan', schrijft ze in haar column. Ze is te gast.

Eerste verkiezingen voor Rob Jetten
Hij vertelt over zijn partijkoers. De verkiezingen komen eraan, en dus is heel politiek Den Haag bezig met campagnevoering. Fractievoorzitter Rob Jetten van D66 maakt zich op voor zijn eerste verkiezingsstrijd. Hij zette in de Kerdijk-lezing zijn visie uiteen. Zo wil hij miljonairs meer belasting laten betalen en zou de minister-president gekozen moeten worden door het volk. Hoe gaat hij dat voor elkaar krijgen? Rob Jetten is te gast.

Minister Kajsa Ollongren over haar campagne tegen nepnieuws
Minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren, is klaar met nepnieuws en start een campagne tegen nepnieuws in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Ze schuift aan voor tekst en uitleg.

De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op maandag 4 maart door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie