Uitzending
Jinek - 29-6-2018

29-6-2018

Jinek

1599 x bekeken | 0 reacties
5
Frans Timmermans beantwoordt de grote vragen over de migrantencrisis
Europa ziet zich geconfronteerd met een vluchtelingencrisis. Hoe kunnen de verschillende landen met totaal verschillende visies toch tot één beleid komen? Na een lange, en bij vlagen emotionele, nachtelijke vergadering wisten de Europese regeringsleiders tot een akkoord te komen: Europa wil migranten opvangen in Noord-Afrika en in ‘gecontroleerde' opvangcentra binnen de EU. Wat zijn de wortels van deze crisis? En zijn de aangedragen oplossingen eigenlijk wel realistisch? Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans gaat op deze prangende kwestie in.

Jaïr Ferwerda peilt de stemming bij de wekelijkse ministerraad
Rutte gaat naar het Witte Huis voor een ontmoeting met Trump en Femke Halsema wordt burgemeester van Amsterdam. Genoeg stof om over te praten.

Misdaadverslaggevers Mick van Wely en John van de Heuvel vertellen hoe zij de aanslag op hun krant hebben beleefd
Het was een klap in het gezicht van het vrije woord. In één week tijd werden we opgeschrikt door gerichte en intimiderende aanslagen op de redacties van Panorama en De Telegraaf. Misdaadverslaggevers Mick van Wely en John van de Heuvel van De Telegraaf, die beide inmiddels persoonlijke beveiliging hebben, leggen een verband tussen een motorclub en de Mocro-maffia. Ook al kunnen ze dit scenario nog niet helemaal hard maken, toch hebben ze hun verhaal in de krant gezet. Ze willen zich namelijk absoluut niet laten intimideren door terreur.

Sander van de Pavert van Lucky TV over zijn voorstelling op de Parade
Hij noemt het zelf één van meest indrukwekkende theatervoorstellingen ooit. Mister Lucky TV Sander van de Pavert is de hele zomer op de Parade te zien met een benefietgala voor de bekende Nederlanders die zich altijd inzetten voor goede doelen. Sanders wil iets terugdoen voor hen en maakt deze BN’ers nu zélf tot goede doel. Sander legt uit wat zijn fascinatie is voor de combi BN'ers en goede doelen. Dat gaat van het lettertype tot de gretigheid waarom sommige bekende Nederlanders, zoals Wendy van Dijk zich werpen op een ramp.

De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op vrijdag 29 juni door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie