Uitzending
Jinek - 21-6-2018

21-6-2018

Jinek

2361 x bekeken | 1 reacties
7
Aan de supportersbar Kroatische en Argentijnse fans
KroatiŽ speelde tegen ArgentiniŽ. Het was een keiharde wedstrijd met erg veel overtredingen. De hoop was gevestigd op sterspeler Messi, die helaas deze hoge verwachtingen niet kon waarmaken. Zijn team liet hem volledig in de steek, waaronder de keeper. Dankzij een megablunder van deze doelman werd het nul ťťn voor KroatiŽ. De wedstrijd eindigde zelfs in nul drie voor KroatiŽ. Wat vonden de fans van deze wedstrijd?

Op zoek naar sporen van Winston Churchill
Zeventig jaar geleden bracht Winston Churchill een bezoek aan het Nederlandse parlement. En als je goed zoekt kun je daar nog sporen van terugvinden. JaÔr ging op speurtocht.

Vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat bevruchtte meer dan 40 vrouwen met eigen zaad
Vorig jaar overleed vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat. Kort na zijn dood werd bewezen dat hij, zonder dat zij het wisten, meerdere vrouwen in zijn kliniek had bevrucht met zijn eigen zaad. Ondertussen weten 43 kinderen dat ze een kind van Karbaat zijn, maar de teller staat nog niet stil. Er wordt nog druk gezocht. Miriam Guttmann, student aan de Filmacademie Amsterdam, maakte er een aangrijpende documentaire over: Het Zaad van Karbaat. Joey Hoofdman en Marsha Elvers zijn ook nazaten. Zij vertellen wat de wetenschap dat zij kinderen zijn van de arts met hen en met hun moeders heeft gedaan.

In deze uitzending van Jinek was Mark Harbers te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op donderdag 21 juni door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie